New Cooking Bag

Slow-Cooken wint steeds meer terrein in Nederland

“New Cooking Bag” is een initiatief van Ellen Seldenthuis, een Nederlandse vrouw die sinds 2004 in Ghana woont en werkt. Het staat voor “Het Nieuwe Koken”.
De New Cooking Bag (NCB) wordt gebruikt om voedsel gaar te laten worden zonder dat het voortdurende verhitting nodig heeft. Het eten wordt in een pan met water op het vuur gezet en aan de kook gebracht. Het vuur kan worden gedoofd en de pan met inhoud wordt in de NCB gezet. De NCB wordt dichtgeknoopt. Door de isolerende werking van de NCB blijft de temperatuur in de pan hoog en wordt het voedsel gaar.

  • De New Cooking Bag past uitstekend in het hedendaagse huishouden
  • De New Cooking Bag heeft dezelfde werking als de hooikist van vroeger maar dan in een modern Afrikaans jasje
  • Alles kan in de New Cooking Bag bereid worden en dat scheelt gas en tijd

Meer informatie op new-cooking-bag.com, waar ook recepten te vinden zijn. Of kijk in de folder.